Τι λένε οι κάτοικοι του Νταγκεστάν για την επίθεση στη Βοστόνη

Σοκαρισμένη είναι ακόμα η πόλη Μαχατσκαλά, η πρωτεύουσα του Νταγκεστάν και πατρίδα των τσετσένων αδερφών Τσερνάεφ, που έσπειραν τον πανικό και τον θάνατο στη Βοστόνη.

Η διπλή βομβιστική επίθεση με τους τρεις νεκρούς έχει διχάσει τον -κυρίως μουσουλμανικό- πληθυσμό των σχεδόν 460 χιλιάδων κατοίκων .

Ένας κάτοικος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των δραστών, λέγοντας ότι τέτοιες πράξεις βίας είναι κατά του Ισλάμ . " Λυπάμαι πολύ, η καρδιά μου πονάει για όλους αυτούς τους κατοίκους. Ποιος θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο; Θα πρέπει να είναι σαδιστής, να έχει πετρά αντί για καρδιά" λέει οργισμένη η 60χρονη Χατιτζέ Σακμάνοβα.

Αλλά ένας άλλος κάτοικος όμως χαρακτήρισε τις  ΗΠΑ "τον μεγαλύτερο τρομοκράτη στον κόσμο" οι οποίες "χώνουν τη μύτη τους  παντού" και είπε  ότι δεν πιστεύει ότι τα αδέλφια Τσερνάεφ ευθύνονται για την επίθεση. Ο πατέρας τους μάλιστα υποστηρίζει ότι οι γιοι “παγιδεύτηκαν¨από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

 

Ο 19χρονος Τζοχάρ Τσερνάεφ νοσηλεύεται φρουρούμενος σε σοβαρή κατάσταση  και κατηγορείται από τις ΗΠΑ για την “χρήση όπλων μαζικής  καταστροφής”. Ο 26χρονος αδερφός του  Ταμερλάν, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης από την αστυνομία την περασμένη Παρασκευή  .