Στους 22 ο αριθμός των νεκρών από τον ιό Η7Ν9 στην Κίνα

Στους 22 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων του ιού της γρίπης των πτηνών Η7Ν9, μετά το θάνατο ενός ηλικιωμένου άνδρα στην επαρχία Τσεζιάγκ στην Κίνα που είχε διαγνωσθεί με τον ιό στις 17 Απριλίου. Παράλληλα, δύο ακόμη κάτοικοι του Χανγκτσού, ένας 84χρονος και ένας 62χρονος έχει διαγνωστεί ότι, προσβλήθηκαν από το νέο στέλεχος της γρίπης των πτηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση της επαρχιακής υπηρεσίας υγείας.

Ένα νέο κρούσμα εντοπίστηκε και στη γειτονική επαρχία Ανχούι, με έναν 91χρονο ασθενή από τις 14 Απριλίου. Μέχρι στιγμής 109 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό από τον περασμένο μήνα, όταν άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτοι θάνατοι από τον Η7Ν9 στην Κίνα.

Σήμερα οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το στέλεχος Η7Ν9 εντοπίστηκε και σε άλλη μια επαρχία στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Ένας 36χρονος διαγνώσθηκε ότι, προσβλήθηκε από τον ιό στην πόλη Ζαοτσουάνγκ της επαρχίας Σαντόνγκ, όπως σημειώνουν οι δημοτικές αρχές της Ζαοτσουάνγκ στην ιστοσελίδα του δήμου.

Παρά τις προσπάθειες των αρχών, το στέλεχος Η7Ν9 του ιού της γρίπης των πτηνών έχει διαδοθεί σε πέντε επαρχίες και δύο μεγάλες μητροπόλεις της Κίνας — το Πεκίνο και τη Σαγκάη. Μολονότι η διάδοση του ιού είναι αργή, νέα κρούσματα ανακοινώνονται καθημερινά. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πολλοί από αυτούς που προσβλήθηκαν από τον ιό έρχονταν σε επαφή με πουλερικά, όμως οι ερευνητές εξετάζουν και την πιθανότητα ο ιός να μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο.

"Συνεχίζονται οι έρευνες για τις πιθανές εστίες της μόλυνσης", ανακοίνωσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προσθέτοντας ότι, "έως ότου εντοπιστεί η πηγή της μόλυνσης, αναμένεται να υπάρξουν κι άλλα κρούσματα μόλυνσης ανθρώπων από τον ιό στην Κίνα".

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Κίνα Μάικλ Ο'Λίρι έδωσε την Παρασκευή στην δημοσιότητα στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι, οι μισοί από τους ασθενείς που εξετάστηκαν δεν είχαν, από όσο είναι γνωστό, έρθει σε επαφή με πουλερικά. Ωστόσο, σημείωσε ότι, φαίνεται πως είναι σπάνια η μετάδοση του ιού μεταξύ των ανθρώπων.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...