“Μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα” απέτρεψε ο Καναδάς

Την εξουδετέρωση "μεγάλου τρομοκρατικού σχεδίου" που οργάνωνε οργάνωση με διασυνδέσεις στην Αλ Κάιντα, αποκάλυψαν σήμερα οι καναδικές αρχές.

 Συγκεκριμένα, ύστερα από συνεργασία με το  το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το FBI, η καναδική αστυνομία απέτρεψε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα σε  κεντρική σιδηροδρομική γραμμή  της Β. Αμερικής. 

Σύμφωνα με την βασιλική καναδική έφιππη αστυνομία έχουν συλληφθεί δύο άνδρες ο οποίοι πιστεύεται ότι σχεδίαζαν να επιτεθούν σε επιβατική αμαξοστοιχία που κάνει το δρομολόγιο Οντάριο- Τορόντο- Νέα Υόρκη.

Οι δύο συλληφθέντες, Σιχέμπ Εσεγάιερ και Ράεντ Τζάσερ,είναι  κάτοικοι του Μόντρεαλ και του Τορόντο αντίστοιχα αλλά δεν είναι Καναδοί υπήκοοι.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι ύποπτοι ελάμβαναν συνδρομή από στοιχεία της Αλ Κάιντα στο Ιράν.

Η έρευνα συντονίσθηκε από μία επιχειρησιακή ομάδα αποτελούμενη από πολλές κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας — την αστυνομία, την υπηρεσία αντικατασκοπίας, την καναδική υπηρεσία ελέγχου συνόρων και άλλες υπηρεσίες δίωξης και εθνικής ασφάλειας.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν ύστερα από έναν χρόνο στενής παρακολούθησης αλλά οι αρχές τονίζουν ότι καμία περίπτωση η υπόθεση δεν σχετίζεται με τις επιθέσεις στη Βοστόνη.