Μακελειό με 6 νεκρούς στη Ρωσία

Ένοπλος έσπειρε τον θάνατο στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, όταν πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ έξι άτομα - ανάμεσά τους και δύο μαθήτριες 14 και 16 ετών. 

Ο δράστης εισέβαλε σε ένα κατάστημα με είδη κυνηγιού και άνοιξε πυρ, προκαλώντας τον θάνατο τριών ανθρώπων. Στη συνέχεια, βγήκε πυροβολώντας από το μαγαζί και σκότωσε άλλους δύο περαστικούς, πριν επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο και διαφύγει. Ένα 14χρονο κορίτσι σκοτώθηκε επί τόπου ενώ μια 16χρονη μαθήτρια τραυματίστηκε και στην συνέχεια υπέκυψε στα τραύματα της, στο νοσοκομείο της πόλης.

Το εγκαταλειμμένο όχημα - ένα BMW - βρέθηκε αργότερα από την αστυνομία και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ληστής έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται. Ο 32χρονος ήταν οπλισμένος με Καλάσνικοφ και είχε ήδη αρκετές καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του, κυρίως για ληστείες.

Η αστυνομία έχει περικυκλώσει την περιοχή όπου πιστεύεται ότι κρύβεται ο ύποπτος ενώ στην πόλη έχουν φτάσει και ειδικές δυνάμεις του στρατού για να βοηθήσουν στις έρευνες και στο ανθρωποκυνηγητό. Οι αρχές έχουν συμβουλέψει τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν στους δρόμους, για όσο διαρκεί η επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης του οπλισμένου δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες  ήταν δύο και – σύμφωνα με το ITAR-TASS – πιθανότατα πρόκειται για πατέρα και γιο. Ωστόσο, οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει μόνο τον 32χρονο Σεργκέι Πομαζούν, φωτογραφία του οποίου έδωσαν στην δημοσιότητα, ώστε να βοηθηθούν στις έρευνες- κατά το πρόσφατο παράδειγμα της Βοστόνης.