Στα άκρα η κόντρα Μαδούρο- Καπρίλες με φόντο τις πολύνεκρες διαδηλώσεις

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν από χθες τη ζωής τους σε επεισόδια μετεκλογικής βίας στη Βενεζουέλα, με αφορμή την εκλογή του Νικολά Μαδούρο στο προεδρικό αξίωμα .

 Ο “τσαβίστας” Μαδούρο κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι "προετοιμάζει πραξικόπημα" εναντίον της κυβέρνησής του εξαιτίας του καλέσματος  σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις, μετά τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής και την αμφισβήτηση του αποτελέσματος.

Ο Μαδούρο σημείωσε επίσης ότι η "φασιστική" αντιπολίτευση ευθύνεται για τα θύματα κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων, ενώ τόνισε ότι "δεν θα επιτρέψει" την πραγματοποίηση της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης που έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη στο Καράκας .

 Από τη πλευρά του, ο Ενρίκε  Καπρίλες κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "διέταξε" τη βία εναντίον των διαδηλωτών, αντί να επιλέξει την επανακαταμέτρηση των ψήφων .

 "Ο στερούμενος νομιμοποίησης Νικολάς Μαδούρο διέταξε την βία, για να αποφύγει να γίνει η ανακαταμέτρηση των ψήφων. Αυτοί (η κυβέρνηση) ευθύνονται για τα περιστατικά βίας της χθεσινής ημέρας, στα οποία τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, όπως είναι ο επίσημος απολογισμός", έγραψε σε μήνυμα του στο twitter  ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Βενεζουέλα. 

Στο μεταξύ η γενική εισαγγελέας του Καράκας Λουΐζα Ορτέγα Ντίας δήλωσε ότι ότι 61 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί- κατηγορώντας την αντιπολίτευση για τη βία- ενώ  έχουν συλληφθεί 135 πρόσωπα που φέρονται ως ύποπτα για συμμετοχή σε βίαια επεισόδια στις διαδηλώσεις.