Δύο νεκροί που πήγαιναν να παρακολουθήσουν αγώνα

Δύο οπαδοί έχασαν την ζωή τους από σφαίρες ενώ μετέβαιναν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Φορταλέζα - Σεαρά στο τοπικό πρωτάθλημα Σεαρένσε της Βραζιλίας.

Το σοκαριστικό του γεγονότος είναι ότι η νέα έδρα της Φορταλέζα, το Στάδιο "Καστελάο" συμπεριλαμβάνεται στα γήπεδα που προγραμματίζεται να φιλοξενήσουν αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Εκεί θα φιλοξενηθούν επίσης και αγώνες του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών του φετινού καλοκαιριού (πρεμιέρα στις 19 Ιουνίου με τον αγώνα Βραζιλία-Μεξικό), ως προδρόμου του Μουντιάλ του επόμενου έτους στη χώρα του καφέ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής πέντε χιλιόμετρα μακριά από το στάδιο, εντός της πόλης της βορειοανατολικής Βραζιλίας. Η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη ενός άνδρα υπόπτου.

Σύμφωνα με το δίκτυο "Globo", οι δύο άνδρες, οπαδοί της Σεάρα δέχτηκαν τις σφαίρες στο κεφάλι από όχημα που πέρασε δίπλα τους και μετέφερε οπαδούς της Φορταλέζα.

Για την ιστορία, η Σεάρα νίκησε με σκορ 1-0 και ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση του τοπικού πρωταθλήματος με τη γηπεδούχο Φορταλέζα στους 19 βαθμούς, τρεις πίσω από την πρωτοπόρο Ικάσα. Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 16.000 φίλαθλοι.