Και στη Βόρεια Κορέα, χορεύουν…

Χιλιάδες Βορειοκορεάτες  συγκεντρώθηκαν σήμερα στην κεντρική πλατεία της Πιονγιάνγκ για ένα υπαίθριο... πάρτι , στο πλαίσιο των εθνικών εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου για τον πρώτο χρόνο στην εξουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας μετέδωσε τους χορούς και τα πανηγύρια, δείχνοντας πλάνα με νεαρούς και νεαρές ντυμένους με πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές να χορεύουν με... αυθόρμητο κέφι στην κεντρική και άλλες πλατείες της Πιονγιάνγκ.

 

Παρά τις μεγαλόστομες πολεμικές απειλές και τη βαριά ρητορεία, η Βόρεια Κορέα δεν δείχνει να έχει θέσει σε υψηλή  επιφυλακή τα σχεδόν 1,2 εκατ. μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. 

Οι περισσότεροι αναλυτές  λένε ότι  η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει καμία πρόθεση να προκαλέσει σύρραξη που θα μπορούσε να επιφέρει την ίδια την καταστροφή της, αλλά προειδοποιούν για τους κινδύνους των “εσφαλμένων υπολογισμών”  σχετικά με τις ισορροπίες στην  εξαιρετικά-στρατιωτικοποιημένη Κορεατική χερσόνησο . 

Επιπλέον, η Βόρεια Κορέα μπορεί να χρησιμοποιήσει την περίοδο των επετείων που διανύει – ως πρόσχημα για άλλη μία δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, για το θεαθήναι και ως επίδειξη δύναμης , που ουσιαστικά σκοπεύει στον εντυπωσιασμό των ίδιων των υπηκόων της.