Περισσότεροι από 80 μετασεισμοί στο Ιράν

Περισσότεροι από 80 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής στο Ιράν το οποίο επλήγη από ισχυρό σεισμό το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τουλάχιστον 37 νεκροί και 850 οι τραυματίες.

Ο πυρηνικός σταθμός της Μπουσέρ, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χλμ. βορείως του επίκεντρου του σεισμού, δεν επλήγη, επιβεβαίωσαν ο υπεύθυνος του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA).

Οι επιχειρήσεις διάσωσης τερματίσθηκαν επειδή δεν υπάρχει πλέον κανείς κάτω από τα ερείπια, ανακοίνωσε στο πρακτορείο Fars ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, ο Μαχμούντ Μοζαφάρ.

Είκοσι επιζήσαντες που είχαν παγιδευτεί κάτω από συντρίμμια διασώθηκαν ενώ σχεδόν 800 σπίτια καταστράφηκαν από το σεισμό, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 και το επίκεντρό του βρισκόταν στην τοποθεσία Κακί (12.000 κάτοικοι), σε απόσταση 89 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της παραλιακής πόλης Μπαντάρ Μπουσέρ. Η δόνηση έγινε επίσης αισθητή σε πολλές χώρες του Κόλπου.

Δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες διάσωσης κινητοποιήθηκαν και στήθηκαν 1.000 αντίσκηνα, δήλωσε ο Μαχμούντ Μοζαφάρ. Διανεμήθηκαν επίσης κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα. Έχουν καταγραφεί σχεδόν 15 μετασεισμοί, ο ισχυρότερος από τους οποίους ήταν μεγέθους 5,3.