Δεκάδες νεκροί από τις μάχες στρατού-Ταλιμπάν στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 23 στρατιώτες και πάνω από 110 μαχητές των Ταλιμπάν έχασαν τη ζωή τους σε σφοδρές μάχες στις βορειοανατολικές περιοχές των φυλών του Πακιστάν, το τελευταίο πενθήμερο. ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ο στρατός.

Οι μάχες, που άρχισαν την Παρασκευή, ακολούθησαν τις συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες ομάδες ισλαμιστών που μάχονταν για να εξασφαλίσουν στρατηγικής σημασίας υψώματα στην Τιράχ, μια απομακρυσμένη κοιλάδα στην περιοχή Χάιμπερ, που γειτονεύει με το Αφγανιστάν.

"Οι επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατών προχωρούν με επιτυχία και πολλά κρησφύγετά τους καταστράφηκαν", ανέφερε ο στρατός του Πακιστάν, διευκρινίζοντας ότι "πάνω από 110 τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής". 

Η εκτός νόμου οργάνωση Λασκάρ ι Ισλάμ, η οποία θεωρείται πως συνδέεται με τους Ταλιμπάν, αρχικά επιτέθηκε στην αντίπαλη οργάνωση Άνσαρ ουλ Ισλάμ, που φέρεται να έχει συμμαχήσει με φιλοκυβερνητικές φυλές.

Σχεδόν 44.000 άνθρωποι, κυρίως γυναικόπαιδα, έχουν εκτοπιστεί στην περιοχή από τα μέσα του Μαρτίου, όταν η σύγκρουση των αντίπαλων ισλαμιστικών ομάδων κλιμακώθηκε.

Οι Ταλιμπάν, που συνδέονται με την αλ Κάιντα, κατηγορούνται για εκατοντάδες επιθέσεις αυτοκτονίας σε όλο το Πακιστάν στο πλαίσιο μιας εκστρατείας με στόχο να ανατραπεί η υποστηριζόμενη από την Ουάσινγκτον κυβέρνηση στο Ισλαμαμπάντ. Οι αιματηρές συγκρούσεις σημειώνονται ενώ στη χώρα αναμένεται να διεξαχθούν εκλογές.