Σταματούν οι έρευνες για εντοπισμό επιζώντων στην Ινδία

Εβδομήντα δύο νεκρούς και 100 επιζώντες ανέσυραν μέσα σε τρεις ημέρες τα σωστικά συνεργεία από τα συντρίμμια του επταώροφο κτιρίου που κατέρρευσε την νύχτα της Πέμπτης στο Μουμπάι της Ινδίας.  

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι έρευνες για εντοπισμό επιζώντων σταματούν, ενώ ακόμα αγνοούνται άνθρωποι. Ένα κοριτσάκι 10μηνών ανασύρθηκε ζωντανό αλλά οι γονείς της δεν βρέθηκαν ποτέ.  

Ανάμεσα στους 72 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους, τα 22 θύματα είναι μικρά παιδιά. Τα συνεργεία διάσωσης με γερανούς, εκσκαφείς και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά-  έψαχναν συνεχώς για νεκρούς ή ζωντανούς, παίρνοντας ελπίδα και δύναμη από μια γυναίκα, την οποία ανέσυραν ζωντανή  μετά από 36 ώρες από τα ερείπια του παράνομου επταώροφου κτιρίου

Η υπό ανέγερση οικοδομή κατέρρευσε ξαφνικά τη νύχτα της Πέμπτης - από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, καταπλακώνοντας τους δεκάδες ενοίκους της και τους περαστικούς. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι μέσα σε 3 δευτερόλεπτα, 7 όροφοι έγιναν σκόνη.

Όπως δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Ντιγκαμπάρ Τζανγκλ, ανάμεσα στοςυ νεκρούς υπάρχουν τουλάχιστον 20 παιδιά ενώ πολλά από τα θύματα ήταν μετανάστες εργάτες.

Συνολικά, οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν περίπου 100 άτομα, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς, πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και  υπάρχουν ακόμα παγιδευμένοι στα ερείπια, οι οποίοι θα βρεθούν πλεόν όταν αρχίσει η απομάκρυνση των μπαζών.

Η κατασκευή του κτηρίου που κατέρρευσε δεν είχε ολοκληρωθεί, αλλά είχε ήδη κατοικηθεί και στέγαζε δεκάδες οικογένειες παράνομα.Η αστυνομία κατέθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση εναντίον του κατασκευαστή, ο οποίος διαφεύγει.