“Τελική έγκριση” για πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ πήρε ο στρατός της Β. Κορέας

Ο στρατός της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ότι έχει πάρει “την τελική έγκριση” για να ξεκινήσει πυρηνικό πόλεμο στις ΗΠΑ, πλήττοντας τους Αμερικανικούς στόχους. 

 Με επίσημη έγγραφη δήλωση , η  ανώτατη διοίκηση του Βορειοκορεατικού στρατού  ανακοίνωσε ότι έχει  κοινοποίηση επισήμως στον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο ότι  έχει πάρει έγκριση να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα  απέναντι σε “απερίσκεπτες ενέργειες" των ΗΠΑ. Μάλιστα , αναφέρε ότι θα είναι μία επίθεση "χωρίς οίκτο" με όπλα προηγμένης τεχνολόγιας και όχι με τους πυραύλους που έχουν δοκιμάσει -ανεπιτυχώς- μέχρι τώρα.

"Η αδυσώπητη επιχείρηση" των δυνάμεων της Βόρειας Κορέας "εξετάστηκε τελειωτικά και εγκρίθηκε", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι  τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας απέχουν αρκετά χρόνια από την ικανότητα κατασκευής ενός αξιόπιστου πυραύλου λέγοντας ότι θα χρειαστούν ακόμα πολλές δοκιμές για την ανάπτυξη  τέτοιας τεχνολογίας . Παραδέχονται όμως ότι    κανείς δεν μπορεί να είναι 100 τοις εκατό σίγουρος ότι η Βόρειος Κορέα δεν έχει όντως κατφέρει να αναπτύξει την κατάλληλη...πυραυλική τεχνολογία.

Επιπλέον, η παρούσα ανακοίνωση είναι σχεδόν  παρόμοια με πολλές άλλες που προέρχονται τον τελευταίο μήνα από τα  κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης  της Βόρειας Κορέας .