Πυρκαγιά στον ουρανοξύστη του Ντεπαρντιέ στην Τσετσενία

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα- από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- στο ψηλότερο κτίριο της  πρωτεύουσας της Τσετσενίας Γκρόζνι, σημαίνοντας αμέσως συναγερμό στις αρχές.

Ο πολυτελής ουρανοξύστης θεωρείται μάλιστα ο ψηλότερος στο βόρειο Καύκασο και αποτελεί τμήμα του συγκροτήματος “Γκρόζνι Σίτι”, το οποίο κατασκευάστηκε τα τελευταία χρόνια με χρήματα που παραχώρησε η Μόσχα για την ανοικοδόμηση της Τσετσενίας.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση αφού απομάκρυνε εγκαίρως  από τα σπίτια τους δεκάδες ανθρώπους. Ωστόσο, η φωτιά, η οποία έχει επεκταθεί σε όλους τους ορόφους της μίας πλευράς του κτιρίου, ακόμα δεν έχει κατασβεστεί.

Στο κτήριο στεγάζονται διαμερίσματα πολυτελείας, καθώς και ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι ο ουρανοξύστης αποτελείται από 35 ορόφους, άλλες όμως κάνουν λόγο για 47.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ιτάρ Τας, στο συγκρότημα βρίσκεται και το διαμέρισμα που πρόσφερε πρόσφατα ο πρόεδρος της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, στον Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ, όταν ο τελευταίος αποφάσισε να λάβει τη ρωσική υπηκοότητα. Ωστόσο δεν έγινε γνωστό εάν το διαμέρισμα καταστράφηκε από την πυρκαγιά ή βρισκόταν από την αντίθετη πλευρά του κτιρίου.