Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες στην Αργεντινή

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές,  που έπληξαν τις τελευταίες ώρες την πρωτεύουσα της Αργεντινής και τα προάστια, κυρίως την πόλη Λα Πλάτα.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και πνίγηκαν στο Μπουένος Άιρες ενώ οι αρχές στην Λα Πλάτα έχουν βρει τουλάχιστον 25 πτώματα καθώς σταδιακά η στάθμη των νερών κατεβαίνει.  Τα επίπεδα της βροχής που έπεσαν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έως τις επτά το πρωί της επόμενης ημέρας, μετρήθηκαν στα 155 χιλιοστά, που είναι ρεκόρ για την περιοχή για τον μήνα Απρίλιο και κανέις δεν ήταν προετοιμασμένος.  

Πολλοί αυθαίρετοι οικισμοί επλήγησαν ιδιαίτερα από την κακοκαιρία, που προκάλεσε διακοπές ρεύματος, πτώση δέντρων και διακοπή των δημοσίων συγκοινωνιών, κυρίως στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας της Αργεντινής . 

Συνολικά, από τις πλημμύρες έχουν επηρεαστεί 350.000 άνθρωποι, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τον δήμαρχο του Μπουένος Άιρες, Μαουρίσιο Μάτσρι.