Η Σαν Πέδρο Σούλα της Ονδούρα η πιο επικίνδυνη πόλη του κόσμου

Περισσότερες από τρεις ανθρωποκτονίες την ημέρα σημειώνονται στην πόλη Σαν Πέδρο Σούλα στην Ονδούρα, σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη δεξαμενή σκέψης "Συμβούλιο των Πολιτών για τη Δημόσια Ασφάλεια και την Πολιτική Δικαιοσύνη" του Μεξικό, στην πόλη τα αιματοκυλίσματα, οι φόνοι και τα τρομοκρατικά χτυπήματα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Το 2012 καταγράφηκαν 1.218 ανθρωποκτονίες, ένα θλιβερό ποσοστό της τάξεως των 3,3 φόνων ημερησίως!

Πρόκειται για μία από τις πλέον φτωχές αστικές περιοχές της Λατινικής Αμερικής. Συγκεκριμένα, το 70% των 700.000 κατοίκων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Πίσω από τις βίαιες αυτές δολοφονίες αυτές κρύβονται τοπικές συμμορίες του δρόμου, γνώστες  ως "Μάρας" με τα νεαρά μέλη τους να είναι συνήθως φτωχά και αμόρφωτα, ενώ στο "παιχνίδι" έχουν μπει τα τελευταία χρόνια και αδίστακτοι Μεξικάνοι βαρόνοι ναρκωτικών.

Η έρευνα καταδεικνύει ότι οι συνθήκες ευνοούν κατά πολύ την άνθιση της εγκληματικότητας, καθώς τόσο η -ελλιπής σε προσωπικό- αστυνομία όσο και η -διεφθαρμένη- δικαστική εξουσία είναι ωσεί παρούσες.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη δεξαμενή σκέψης, οι τρεις πόλεις με το υψηλότερο ποσοστό ανθρωποκτονιών στη Λατινική Αμερική είναι κατά σειρά επικινδυνότητας το Σαν Πέδρο Σούλα, το Ακαπούλκο στο Μεξικό και το Καράκας, η πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.