Θα… συνδέει με Κάιρο από τις 01:30!

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Αίγυπτο έφτασε μέχρι τις αεροπορικές πτήσεις. Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας, Ουαέλ Μααντάουι έλαβε την απόφαση του κλεισίματος του αεροδρομίου, το οποίο δε θα υποδέχεται ούτε θα εγκρίνει πτήσεις από τις 01:30 έως τις 05:30 κάθε ημέρας σε δύο από τους τρεις διαδρόμους του.

Εκτιμάται ότι με το μέτρο αυτό θα εξοικονομηθεί μεγάλο ποσό ενέργειας, ενώ, αν ληφθεί παράλληλα υπόψη και η μείωση των επιβατών, δε θα υπάρξουν πολύ μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις του κοινού, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα προτιμήσεις του.

Το οικονομικό όφελος θα είναι μεγάλο για το αεροδρόμιο, όπως εκτιμούν παράγοντες της Αιγύπτου. Η απόφαση θα τεθεί εν ισχύ από την 1η Ιουνίου 2013, ώστε να ενημερωθούν όλες οι εταιρείες και να τροποποιήσουν τα προγράμματα των πτήσεών τους.

Το υπουργείο διευκρίνισε πως η απόφαση αυτή ελήφθη εξαιτίας της σημαντικής μείωσης της εναέριας κυκλοφορίας που διαπιστώνεται εδώ και δύο χρόνια στο Κάιρο, με αποτέλεσμα ορισμένοι διάδρομοι να μην χρησιμοποιούνται, ως αποτέλεσμα της μείωσης του αριθμού των τουριστών και μιας επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας.