Συνεχίζονται οι μακάβριες ανασκαφές στην Τανζανία

Αυξάνεται συνεχώς ο τραγικός απολογισμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από την κατάρρευση του υπό κατασκευή κτιρίου στο Νταρ ες Σαλάμ την Παρασκευή  ενώ, όσο περνάνε οι ώρες  μειώνονται οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι.

Μέχρι τώρα, τουλάχιστον 34 είναι οι νεκροί ενώ ο προηγούμενος απολογισμός, χθες, έκανε λόγο για 25 νεκρούς και για περίπου 20 αγνοούμενους. Ανάμεσα στα θύματα είναι εργάτες που δούλευαν στην οικοδομή την ώρα της κατάρρευσης άλλα και μικρά παιδιά που επαιζαν σε διπλανή παιδική χαρά και καταπλακώθηκαν από τα μπάζα.

"Δέκα άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα τα ξημερώματα. Μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι 34", δήλωσε ο νομάρχης της περιοχής του Νταρ ες Σαλάμ, Σαΐντι Μέκι Σαντίκι, σύμφωνα με τον οποίο οι έρευνες συνεχίζονται.

Εκατοντάδες άνθρωποι εργάζονται όλη την ημέρα και όλη τη νύχτα από την Παρασκευή για να εντοπίσουν τους παγιδευμένους στα ερείπια.

Συνολικά 60 με 70 άνθρωποι καταπλακώθηκαν από τόνους μπετόν, σιδήρου και ξύλου όταν κατέρρευσε το 15όροφο κτίριο σε εμπορική συνοικία του Νταρ ες Σαλάμ.

Για τα αίτια της κατάρρευσης διεξάγεται έρευνα και οχτώ άνθρωποι ανακρίνονται από την αστυνομία. Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες του κτιρίου, για στελέχη της κατασκευαστικής εταιρείας και για μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Νταρ ες Σαλάμ.