Στα… BRICS καταφεύγει για βοήθεια ο Άσαντ

Την παρέμβαση των χωρών των BRICS ζήτησε ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ Αλ Άσαντ προκειμένου να “σταματήσει η βία στη χώρα του”. Ο Άσαντ απηύθυνε την έκκληση στη σύνοδο κορυφής της ομάδας BRICS που συνέρχεται στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής.

"Καλώ τους ηγέτες της BRICS να συνεργαστούμε για να σταματήσει αμέσως η βία στη Συρία και για να υπάρξουν εγγυήσεις για μια πολιτική λύση. Αυτό απαιτεί μια σαφή διεθνή πολιτική βούληση, εκρίζωση της τρομοκρατίας και διακοπή της χρηματοδότησης της και του εξοπλισμού της", αναφέρει ο Άσαντ σε επιστολή που έστειλε στο νοτιοαφρικανό ομόλογό του Τζέικομ Ζούμα, ο οποίος προεδρεύει της συνόδου της BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).

"Είστε μια ελπίδα για τους καταπιεσμένους λαούς μας που υποφέρουν από εξωτερικές επεμβάσεις εναντίον των συμφερόντων τους", υπογραμμίζει ο 'Ασαντ αναφερόμενος στις κυρώσεις και τη βοήθεια προς τη συριακή εξέγερση από τις ΗΠΑ και τις δυτικές χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των BRICS είναι χώρες που ούτως ή άλλως έχουν υπάρξει οι σημαντικότεροι σύμμαχοι του Άσαντ και υποστηρικτές του καθεστώτος που έχουν μπλοκάρει πάμπολλες αποφάσεις σε βάρος της Συρίας στα διεθνή όργανα.