Συρία: Ένα αγόρι σκοτώθηκε μέσα στο σχολείο του από βλήμα όλμου

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, δεκάδες τραυματίστηκαν και σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε κτίρια στη βορειοανατολική Δαμασκό από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε στην περιοχή Ρουκνεντίν.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ωστόσο υποστήριξαν ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν επρόκειτο για βόμβα ή για βλήμα όλμου. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιβεβαίωσε 'ωστόσο ότι υπάρχουν θύματα, πολίτες και στρατιώτες.

Νωρίτερα, βλήματα όλμων έπληξαν ένα σχολείο στην περιοχή Μπαραμκέχ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Άλλα 12 άτομα τραυματίστηκαν. Άλλοι όλμοι έπεσαν στην περιοχή Μπαμ Σάρκι, στην παλιά πόλη της Δαμασκού, όπου κατοικούν κυρίως χριστιανοί.

Την Δευτέρα ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός προειδοποίησε τους πολίτες της Δαμασκού να μην πλησιάζουν σε κυβερνητικά και στρατιωτικά κτίρια της πρωτεύουσας.

Την ίδια ώρα, οι χώρες-μέλη του Αραβικού Συνδέσμου – οιυ συνεδρίασαν στο Κατάρ- ανακοίνωσαν ότι έχουν το δικαίωμα να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στους Σύρους που αγωνίζονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με το προσχέδιο της διακήρυξης στην οποία κατέληξε η σύνοδος κορυφής του Οργανισμο.

Οι Άραβες ηγέτες καλούν τους περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς να αναγνωρίσουν τον αντιπολιτευόμενο Εθνικό Συνασπισμό για τη Συριακή Επανάσταση και τις Δυνάμεις της Αντιπολίτευσης ως το μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού, προστίθεται στο κείμενο αυτό.

Οι αραβικές χώρες δεν υπόκεινται στο εμπάργκο πώλησης όπλων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Συρία και πολλές θεωρούν ότι είναι ελεύθερες να εφοδιάσουν τους αντάρτες με οπλισμό.