Εν ψυχρώ δολοφονία δασκάλας στο Πακιστάν

Άγνωστοι δολοφόνησαν σήμερα μια δασκάλα στην περιοχή όπου ζουν φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν,και η οποία είναι ορμητήριο των Ταλιμπάν.

Όπως δήλωσε Πακιστανός αξιωματούχος, η Σάχναζ Νάζλι, 25 ετών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην Τζαμρούντ, στην περιοχή Χάιμπερ από δύο αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, καθώς πήγαινε στο δημοτικό σχολείο θηλέων όπου δίδασκε

Αξιωματούχος του πολιτικού γραφείου της περιοχής Χάιμπερ δήλωσε ότι η Νάζλι δέχθηκε αρκετές σφαίρες στο άνω μέρος του σώματος και ότι διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά της.

"Κανένας δεν έχει προς το παρόν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά συνήθως οι Ταλιμπάν κάνουν αυτού του είδους τις επιθέσεις για να προκαλέσουν φόβο στους ανθρώπους", σημείωσε ο Τζαχαντζίρ Ουαζίρ.

Οι Ταλιμπάν αντιτίθενται στην εκπαίδευση των γυναικών και έχουν συχνά στο παρελθόν βάλει στο στόχαστρο σχολεία θηλέων.

Τον Οκτώβριο ένοπλοι Ταλιμπάν επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρότατα στο κεφάλι την έφηβη  Μαλάλα Γιουσαφζάι, επειδή  προασπίζονταν το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση, Η κοπέλα ανάρρωσε μόλις πρόσφατα έπειτα από πολύμηνη θεραπεία  στην Βρετανία.

Οι μαχητές έχουν επίσης πυρπολήσει δεκάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα θηλέων στην περιοχή.