Η Μέρκελ θα “εκδημοκρατίσει” την Τυνησία

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Τυνησίας Μονσέφ Μαρζούκι συναντήθηκαν σήμερα στο Βερολίνο και συζήτησαν σχετικά με την κατάσταση στη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Αν και δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τη συζήτησή τους στα μέσα ενημέρωσης, η Γερμανία έχει δεσμευτεί στο παρελθόν να συμβάλει στην διαδικασία μετάβασης της Τυνησίας στην δημοκρατία.

Την ίδια ώρα που μελετώνται τρόποι εγκατάστασης της δημοκρατίας, Τυνησιακό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα ερήμην έναν τραγουδιστή της ραπ σε δύο χρόνια φυλάκιση  για προσβολή της αστυνομίας της χώρας,εξαιτίας ενός βιντεοκλίπ.  Οι στίχοι ωστόσο ήταν αρκετά προκλητικοί- “Αστυνόμοι, δικαστές, ήλθα να σας πω ένα πράγμα, είστε όλοι σκυλιά”, “θα σφάξω έναν αστυνομικό στη θέση του αρνιού” και “δώστε μου ένα περίστροφο, θα τους πυροβολήσω” .

Η επίσημη επίσκεψη του Μαρζούκι στη Γερμανία γίνεται περίπου δύο χρόνια μετά την πτώση του αυταρχικού καθεστώτος του Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι και, σε συνάντηση με τον Γερμανό πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ,Ο Μαρζούκι προειδοποίησε για την απειλή που θέτει ο εξτρεμισμός στη χώρα αυτή.

Μετά τη συνάντησή του με την Μέρκελ ο Μαρζούκι επρόκειτο να μεταβεί αεροπορικώς στο Μόναχο, όπου πρόκειται να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ.