Η Πεντάμορφη και… ο Πρόεδρος

Η 21χρονη Γιτγίς Αϊνό μετανάστευσε στο Ισραήλ στα 12 της από την Αιθιοπία -μετά τον θάνατο των γονιών της- και τον Ιανουάριο έγινε η πρώτη μαύρη Μις Ισραήλ και η πρώτη εστεμμένη που προέρχεται από την Αιθιοπία,  στα 63 χρόνια που υπάρχει ο θεσμός των καλλιστείων στη χώρα . 

Γνωρίζοντας λοιπόν την ύπαρξη της πανύψηλης καλλονής (1.80), ίσως και λόγω αφρικανικής καταγωγής, ο Μπαράκ Ομπάμα, ζήτησε από τον Σιμόν Πέρες να καλέσει τη Μις Ισραήλ στο γκαλά που θα δώσει απόψε προς τιμήν του. 

Η κοπέλα είχε δηλώσει τότε ότι θαυμάζει τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ και μόλις έμαθε ότι θα βρίσκεται στην λίστα των καλεσμένων στη δεξίωση του ισραηλινού προέδρου προς τιμήν του Ομπάμα, εξέφρασε τον θαυμασμό της και για τον Αμερικανό πρόεδρο. 

“Επηρεάστηκα και εμπνεύστηκα από τον Ομπάμα. Όπως και εκείνος, μεγάλωσα με τη γιαγιά μου. Τίποτα δεν μου δόθηκε στο πιάτο και,σαν κι αυτόν,   έπρεπε να δουλέψω σκληρά για να επιτύχω στη ζωή μου . Μέχρι και σήμερα με εμπνέει ακριβώς όπως τον υπόλοιπο κόσμο” είπε ενθουσιασμένη  η εστεμμένη Αϊνό.

Eίμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα συναντήσω τον πρόεδρο της Αμερικής, δεν πρόκειται να μου συμβεί ποτέ ξανά στη ζωή μου” δήλωσε η μαύρη καλλονή, λίγες ώρες πριν τη μεγάλη συνάντηση. 

Παρά το άγχος της, η 21χρονη Αϊνό δεν έχει αποφασίσει τι θα φορέσει αλλά ξέρει τι θα του πει: “Θα μιλήσω στον πρόεδρο για το πόσο πολύ με βοήθησαν όλοι εδώ στο Ισραήλ, οι φίλοι μου και ο απλός ο κόσμος να φτιάξω μια καλή ζωή”.  

Όσο για το αν φοβάται μήπως ζηλέψει η Μισέλ Ομπάμα, η μις Ισραήλ λέει ότι δεν φοβάται καθόλου καθώς η πρώτη κυρία μοιάζει και η ίδια με μοντέλο. 

Δε μένει παρά να περιμένουμε τις αυριανές φωτογραφίες...