Διαδηλώσεις κατά του Ομπάμα στα Παλαιστινιακά εδάφη

Μεγάλες αντιαμερικανικές πορείες διοργανώθηκαν στα Παλαιστινιακά εδάφη, λίγες ώρες πριν την επίσκεψη στη Ραμάλα του Μπαράκ Ομπάμα.

"Ομπάμα δεν είσαι ευπρόσδεκτος εδώ στην ιερή γη της Παλαιστίνης" φώναζαν οι διαδηλωτές στην Γάζα, όπου πραγματοποιήθηκαν και οι μεγαλύτερες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Μάλιστα, κάποιοι έκαψαν την αστερόεσσα, όπως και αφίσες με την φωτογραφία του Αμερικανού Προέδρου.

Με μάσκες Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και μπλουζάκια με την περίφημη φράση του "I have a dream", Παλαιστίνιοι στη Χεβρώνα επεχείρησαν να διαδηλώσουν αλλά ισραηλινοί έποικοι έχοντας και την στήριξη των Ισραηλινών στρατιωτών, τους απέτρεψαν, δημιουργώντας ένταση, επεισόδια και συλλήψεις .  

Εν τω μεταξύ, δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα από την Λωρίδα της Γάζας και έπληξαν το νότιο Ισραήλ, χωρίς όμως θύματα. Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς, καταδίκασε τις επιθέσεις ενώ ο εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε ότι η οργάνωσή του "θεωρεί την ιστορία αυτή με τις εκτοξεύσεις ρουκετών απλές κατηγορίες των Ισραηλινών με σκοπό να κερδίσουν τη συμπάθεια του Ομπάμα".