Τουρκία: Ακροαριστερή οργάνωση πίσω από τις επιθέσεις στην Άγκυρα

Μικρής ισχύος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σήμερα κοντά σε κρατικά γραφεία στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια τους, αλλά χωρίς να προκληθούν θύματα, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτή ήταν η τελευταία από μία σειρά εκρήξεων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες ύστερα από την ανακοίνωση για εκεχειρία των Κούρδων ανταρτών.

Χθες Τρίτη, δυο εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στην Άγκυρα, ο πρώτος στην είσοδο του κτιρίου του υπουργείου Δικαιοσύνης και ο δεύτερος έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος ΑΚP του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε σήμερα η ακροαριστερή οργάνωση "Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C)" .΄Μάλιστα, η επίθεση εναντίον των κεντρικών γραφείων του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK), έγινε με ρουκέτα.

Η οργάνωση ανέφερε στην ανακοίνωση ότι θα συνεχίσει τις ενέργειες εναντίον του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λόγω των κυβερνητικών "επιθέσεων εναντίον της ελευθερίας της σκέψης", εννοώντας πιθανόν το σκάνδαλο με τις συλλήψεις δημοσιογραφων για την υπόθεση Ερκενεκόν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.