“Παπί” έγινε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας για να κερδίσει την ομογένεια

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας αγνόησε τη δυνατή βροχή και το ψύχος για να τιμήσει τον Ελληνισμό της χώρας και, προφανώς, να κερδίσει και την ψήφο του.

Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι 'Αμποτ, ο πολιτειακός πρωθυπουργός Ντένις Νάπθαϊν, ο πολιτειακός αρχηγός της αντιπολίτευσης Ντάνιελ 'Αντριους,  και πολλοί άλλοι επίσημοι, βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην έναρξη του Ελληνοαυστραλιανού Φεστιβάλ "Αντίποδες" στην "ελληνική γωνιά" της οδού Λόνσντεϊλ στο κέντρο της Μελβούρνης.

Η ακατάπαυστα δυνατή βροχή δεν εμπόδισε την προσέλευση των επισήμων, ούτε και του κόσμου.  Τόσο η Γκίλαρντ, όσο και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Τόνι 'Αμποτ, ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν τον πρόεδρο της Κοινότητας, Βασίλη Παπαστεργιάδη, αν είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον για την πολιτική και βρέθηκαν τόσο πολλοί στην εκδήλωση κρατώντας ομπρέλες.

"Οι Έλληνες ενδιαφέρονται ξέχωρα για την πολιτική αλλά πιο πολύ είναι εδώ απόψε για να αναδείξουν την υπερηφάνεια τους για την ελληνική καταγωγή τους" ήταν η απάντηση του κ. Παπαστεργιάδη.

Η Αυστραλή πρωθυπουργός στην ομιλία της τόνισε πως δεν μπορεί να φανταστεί πως θα ήταν η Αυστραλία χωρίς τους Έλληνες. "Αλλάξατε αυτή τη χώρα προς το καλύτερο" υπογράμμισε πλέκοντας το εγκώμιο του ελληνισμού, όπως έκαναν και οι άλλοι Αυστραλοί πολιτικοί, γεγονός που σημειώθηκε και από τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Η  Γκίλαρντ σημείωσε ότι στην ιστορία της ανθρωπότητας οι Έλληνες εμπλούτισαν όποια γωνιά της γης πάτησαν. "Και η Αυστραλία δεν αποτελεί εξαίρεση" συμπλήρωσε λέγοντας πως οι Έλληνες είναι υπόδειγμα Αυστραλών πολιτών.