Η Τιμοσένκο θα διεκδικήσει της προεδρία της Ουκρανίας μέσα από την φυλακή

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, που είναι καταδικασμένη σε επτά χρόνια φυλάκισης για κατάχρηση εξουσίας, δήλωσε σήμερα ότι "είναι ακόμα ζωντανή" και σκοπεύει  να είναι υποψήφια για την προεδρία της χώρας στις επόμενες εκλογές, το 2015.

Σε συνέντευξή της στη Le Temps, το σύμβολο της "Πορτοκαλί Επανάστασης" του 2004 στην Ουκρανία, δήλωσε ότι η τωρινή κυβέρνηση δεν κατάφερε να την εξοντώσει πολιτικά , χάρη στην διεθνείς πιέσεις και τους Ουκρανούς της Διασποράς.

"Είμαι εδώ και είμαι ακόμα ζωντανή. Ο σκοπός μου είναι ξεκάθαρος" είπε η Τιμοσένκο, στέλνοντας το μήνυμα σε οπαδούς και εχθρούς ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της Ουκρανίας το 2015, ακόμα και μέσα από την φυλακή.

"Στις 7 Δεκεμβρίου του 2012 η ενωμένη αντιπολίτευση δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητά μου στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Υπάρχουν, βέβαια, μεγάλα εμπόδια, αλλά πάντα αντιστεκόμουν σε εκείνους που προσπαθούν να με αποσπάσουν από τους στόχους και τα όνειρά μου για το μέλλον της Ουκρανίας" είπε χαρακτηριστικά η πρώην πρωθυπουργός της χώρας

Όσον αφορά το μένος εναντίον της και τις δραστηριότητες της τωρινής ουκρανικής εξουσίας,αυτές - κατά τη γνώμη της Τιμοσένκο- υπαγορεύονται από την "λογική των κανιβάλων".

Μάλιστα, κατηγόρησε το καθεστώς ότι προσπαθεί να προστατευτεί από κάθε είδους αντιπολίτευση, τείνοντας φανερά προς την δικτατορία.