Πέντε μέλη του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου

Πέντε μέλη της ΝΑΤΟϊκής Διεθνούς Δύναμης, σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν μετά από τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν. Δεν υπήρξαν άμεσες λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια της συντριβής, στη σύντομη ανακοίνωση της ISAF, που απλώς σημείωσε ότι το δυστύχημα συνέβη τη Δευτέρα.

"Τα αίτια της συντριβής είναι υπό διερεύνηση, ωστόσο η αρχική αναφορά καταγράφει ότι δεν υπήρχε δραστηριότητα του εχθρού στο χώρο κατά τη στιγμή του συμβάντος", αναφέρεται στη δήλωση του ΝΑΤΟ. Επίσης, δεν δόθηκε καμία λεπτομέρεια σχετικά με την εθνικότητα των νεκρών, αν και οι αμερικανοί όπως και οι βρετανοί συνθέτουν το μεγαλύτερο μέρος της ΝΑΤΟϊκής δύναμης, ενώ στο νότιο Αφγανιστάν εξακολουθούν να δρουν αυστραλοί στρατιώτες.

Η συντριβή του ελικοπτέρου ήρθε την ίδια ημέρα όπου δύο αμερικανοί στρατιώτες και πέντε αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης στα ανατολικά της χώρας.

Οι συντριβές ελικοπτέρων δεν είναι ασυνήθιστες στο Αφγανιστάν. Τον περασμένο Αύγουστο, 11 άτομα, μεταξύ των οποίων επτά στρατιώτες των ΗΠΑ, σκοτώθηκαν όταν ένα ελικόπτερο Black Hawk συνετρίβη στo νότιο Αφγανιστάν. Το χειρότερο περιστατικό σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2011, όταν οι Ταλιμπάν κατέρριψαν ένα ελικόπτερο μεταφοράς CH-47 Chinook, σκοτώνοντας 38 ανθρώπους.