Καπρίλες: Ποιος ξέρει πραγματικά πότε πέθανε ο Πρόεδρος Τσάβες;

Με... εφόδιο το χρίσμα που του είχε δώσει ο Ούγκο Τσάβες, ο Νικολά Μαδούρο φαίνεται πως θα σαρώσει στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν στη Βενεζουέλα στις 14 Απριλίου για να πληρωθεί το κενό εξουσίας που άφησε ο εκλιπών ηγέτης της χώρας.

Οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Μαδούρο έχει βέβαιο προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του, Ενρίκε Καπρίλες.

Έτσι ο δεύτερος περνά στην αντεπίθεση αν και πολλοί εκτιμούν ότι οι εκλογές θα είναι για αυτόν χρονικό προαναγγελθέντος – πολιτικού- θανάτου.

“Ποιός ξέρει πραγματικά πότε πέθανε ο Πρόεδρος Τσάβες; Η κυβέρνηση λέει ότι υπέκυψε στον καρκίνο την προηγούμενη Τρίτη, μετά από σχεδόν δυο χρόνια μάχης. Δεν μας έχει δώσει όμως καμία ιατρική πληροφόρηση”, δήλωσε με νόημα ο Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος δεν δίστασε να επιτεθεί και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας για παραβίαση του Συντάγματος, επειδή στήριξαν δημοσίως τον Νικολά Μαδούρο.

Ο Καπρίλες είχε ηττηθεί στις εκλογές του Οκτωβρίου από τον Ούγκο Τσάβες με διαφορά 12%. Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον θρήνο του λαού για τον εκλιπόντα ηγέτη της χώρας, ώστε ο Νικολά Μαδούρο να κερδίσει τις εκλογές, χωρίς να προηγηθεί ουσιαστική πολιτική συζήτηση και αντιπαράθεση επιχειρημάτων.

Ο Καπρίλες παραδέχτηκε ότι ουσιαστικά οδηγείται σε εκλογική… σφαγή, ενώ δεν διέφυγαν της προσοχής οι δημόσιες προειδοποιήσεις του Νικολά Μαδούρο για ενδεχόμενη δίωξη κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης, με την αιτιολογία ότι προσβάλλει τη μνήμη του Ούγκο Τσάβες.