Ν. Αφρική: Κατηγορούμενοι για φόνο οι αστυνομικοί που βασάνισαν οδηγό ταξί

Στις 26 Φεβρουαρίου, μια ομάδα αστυνομικών κινηματογραφήθηκε από περαστικό να συλλαμβάνει και να δένει έναν νεαρό οδηγό ταξί στο πίσω μέρος ενός αστυνομικού οχήματος και στη συνέχεια να τον σέρνουν στους δρόμους της πόλης Ντάβεϊτον.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και προκάλεσε τέτοια σάλο που οι αρχές της Νότιας Αφρικής αναγκάστηκαν να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν και, μετά από έρευνα, σήμερα κρίθηκανένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, ο άτυχος άνδρας υπέστη σοβαρότατα τραύματα ενόσω βρισκόταν στα χέρια της Αστυνομίας. Τα τραύματά του 27χρονού οδηγού προκάλεσαν υποξία, δηλαδή γενικότερη ανεπάρκεια οξυγόνωσης του σώματος, καταλήγοντας στο θάνατό του.

Όπως μετέδωσε το AFP , οι εννέα κατηγορούμενοι αστυνομικοί , ηλικίας μεταξύ 25 και 57 ετών,παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ήρεμοι και άνετοι στο δικαστήριο ενώ την ώρα της ανακοίνωσης των κατηγοριών που τους βαραίνουν, ορισμένοι μασούσαν τσίχλα, ενώ άλλοι περιστασιακά χαμογελούσαν.

Ο 27χρονος Μίντο Μασία συνελήφθη, διότι είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του με τρόπο που εμπόδιζε την κυκλοφορία των οχημάτων και πέθανε λίγες ώρες μετά την σύλληψη του, ενώ βρισκόταν στο κρατητήριο.