Στο Κάιρο ο Τζον Κέρι με… παντιέρα το δάνειο από το ΔΝΤ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι πρόκειται να τονίσει τη σημασία της επίτευξης μιας συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση της Αιγύπτου και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Κάιρο, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι εάν το Κάιρο συμφωνήσει με το ΔΝΤ στους όρους για να λάβει ένα δάνειο ύψους 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυτό θα συμβάλλει να εισρεύσουν στη χώρα και άλλα κεφάλαια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και αραβικά κράτη.

“Το βασικό του μήνυμα θα είναι πως είναι πολύ σημαντικό για τη νέα Αίγυπτο να υπάρξει ένα στέρεο οικονομικό θεμέλιο”, είπε ο αξιωματούχος αυτός, ενώ ο Κέρι μεταβαίνει αεροπορικώς στο Κάιρο για μια διήμερη επίσκεψη στη χώρα, μεταδίδει το ΑΠΕ.

“Προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την εφαρμογή του είδους των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που θα απαιτηθούν βάσει μιας συμφωνίας με το ΔΝΤ πρέπει να συναφθεί μια βασική πολιτική συμφωνία ανάμεσα στους διάφορους (πολιτικούς) παίκτες στην Αίγυπτο”, πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.