Νέος κύκλος χημειοθεραπείας για τον Ούγκο Τσάβες

Σε νέο κύκλο χημειοθεραπείας για τον καρκίνο υποβλήθηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Νίκολας Μαντούρο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλα είναι καλά και έχει “ανεβασμένο ηθικό”.

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας αποκάλυψε για πρώτη φορά, ότι ο Τσάβες που νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο Καράκας, άρχισε χημειοθεραπεία μετά την επιστροφή του από την Κούβα. Στην Αβάνα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υποβλήθηκε στην 4η χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπισθεί ο καρκίνος.

Νωρίτερα, ο Μαντούρο κατηγόρησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, για μια “εκστρατεία ώστε να αποσταθεροποιήσουν τη Βενεζουέλα με ψέματα για την υγεία του Τσάβες”.

Εν τούτοις ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δεν έχει εμφανιστεί σε καμία δημόσια τηλεοπτική εμφάνιση ούτε έχει μιλήσει στο λαό της Βενεζουέλας από την ημέρα της αναχώρησής του για την Κούβα και την επιστροφή του στο Καράκας, στις 18 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, η κυβέρνηση συνεχίζει να διαρρέει ότι ο πρόεδρος παραμένει σε ελεγχόμενη κατάσταση στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Η ισπανική εφημερίδα ABC έγραψε την Παρασκευή ότι ο Τσάβες “μεταφέρθηκε πριν από αρκετές ημέρες σε προεδρική κατοικία στο νησί Λα Ορτσίλα για να περάσει τις τελευταίες ημέρες του με την οικογένειά του”.