Τροχαίο με δεκάδες νεκρούς στην Κένυα

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους , όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε σε αυτοκινητόδρομο της Κένυας.

Από το φοβερό δυστύχημα- τα αίτια του οποίου ακόμα ερευνώνται- τραυματίστηκαν ακόμα δεκάδες ενώ επί ώρες, τα συνεργεία διάσωσης του Ερυθρού Σταυρού έβγαζαν εγκλωβισμένους επιβάτες από τα συντρίμμια.

Ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί και να φέρει πολλές φορές "τούμπες", ώσπου μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα λαμαρινών.

Πολλοί από τους επιζώντες είπαν ότι επέστρεφαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους  για να ψηφίσουν στις γενικές εκλογές της επόμενης εβδομάδας ενώ κατήγγειλαν ότι το λεωφορείο ήταν υπερφορτωμένο και, την ώρα του δυστυχήματος, έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα .

Τα πολύνεκρα τροχαία είναι δυστυχώς συχνό φαινόμενο στην Κένυα, όπου δεν τηρούνται οι κανόνες οδικής συμπεριφοράς και τα δημόσια μέσα μεταφοράς είναι κατά κανόνα υπερφορτωμένα και δεν πληρούν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας.

Στις 19 Ιανουαρίου, τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό, σε αυτοκινητόδρομο έξω από το Ναϊρόμπι.