Συρία:Πάνω από 150.000 πρόσφυγες σε ένα μήνα

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι, αριθμός-ρεκόρ, εγκατέλειψαν τη Συρία το Φεβρουάριο για να γλιτώσουν από τις μάχες και αναζήτησαν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Συνολικά, "περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 150.000 σε μόνο ένα μήνα", δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Τζέφρι Φέλτμαν.

"Η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώνεται στη Συρία", υπογράμμισε ο Φέλτμαν, υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια στη χώρα και δύο εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί από τις συγκρούσεις.

Ο ΟΗΕ υπολογίζει ότι σχεδόν 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα στις συγκρούσεις.

Την ίδια ώρα, τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν και πάλι την ανησυχία του ότι ο πόλεμος στη Συρία απειλεί να συμπαρασύρει στη δίνη του τον Λίβανο, όπυ ήδη έχουν σημειωθεί αιματηρά γεγονότα θρησκευτικής βίας.

"Η καταστροφική στρατιωτική κλιμάκωση γίνεται ολοένα και πιο έντονη κάθε ημέρα που περνά και απειλεί να συμπαρασύρει στη δίνη της τις γειτονικές χώρες, κυρίως τον Λίβανο", είπε ο Φέλτμαν, δηλώνοντας ότι ο πόλεμος στην Συρία έχει αποκτήσει επίσης θρησκευτικούς τόνους," διαποτίζεται από καιροσκοπική εγκληματικότητα και επιδεινώνεται από την παρουσία ξένων μαχητών και εξτρεμιστικών ομάδων, καθώς και από ορισμένες ενέργειες της κυβέρνησης και των σχετιζόμενων με αυτήν μαχητών Σαμπίχα".