Ισραήλ: Άγριες συγκρούσεις στην στη Δυτική Όχθη

Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στις στρατιωτικές φυλακές του Όφερ, στη Δυτική Όχθη, στο πλαίσιο της διαδήλωσης αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους, όπως ανακοίνωσαν πηγές των παλαιστινιακών πρώτων βοηθειών.

"Στην πλειονότητά τους οι τραυματίες φέρουν τραύματα από σφαίρες καουτσούκ, καθώς και από συμπτώματα ασφυξίας λόγω των δακρυγόνων", επεσήμανε ο Ταλάλ Άιντεχ, οδηγός ασθενοφόρου.

Στις συγκρούσεις συμμετείχαν περίπου χίλιοι νεαροί Παλαιστίνιοι που ήρθαν αντιμέτωποι με τους στρατιώτες που είχαν παραταχθεί μπροστά από τις ισραηλινές φυλακές του Όφερ, κοντά στη Ραμάλα, εντός των οποίων κρατούνται πολυάριθμοι συμπατριώτες τους, αναφέρουν επίσης δημοσιογραφικές πηγές.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκαν με πέτρες στους Ισραηλινούς αστυνομικούς , οι οποίοι απάντησαν ανοίγοντας πυρ με σφαίρες από καουτσούκ και κάνοντας υπερβολική χρήση χημικών.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν είχε εκφράσει την περασμένη Τρίτη τις ανησυχίες του για την τύχη των Παλαιστινίων κρατουμένων που κάνουν απεργία πείνας στις ισραηλινές φυλακές εναντίον της διαδικασίας διοικητικής κράτησης, καλώντας το Ισραήλ είτε να τους απαγγείλει επίσημα κατηγορίες, είτε να τους αφήσει ελεύθερους.