“Η κακοποίηση ανηλίκων οφείλεται στους γκέι ιερείς”

Θεωρείται από πολλούς ο εκλεκτός του Βενέδικτου και το φαβορί για τη διαδοχή του στον παπικό θρόνο. Ο καρδινάλιος, Αρχιεπίσκοπος Γκάνας, Πίτερ Τουρκσόν, όμως έκανε μια δήλωση που αναμένεται να ξεσηκώσει ποικίλες αντιδράσεις.

Δήλωσε ότι τα σκάνδαλα για κακοποιήσεις ανηλίκων που κλυδωνίζουν την Καθολική Εκκλησία οφείλονται στο γεγονός ότι “υπάρχουν πολλοί γκέι ιερείς στην Ευρώπη και τη βόρειο Αμερική”!

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Christiane Amanpour και το CNN, ο Τουρκσόν δήλωσε ότι το φαινόμενο δεν αφορά το σύνολο της Εκκλησίας. “Η Αφρικανική παράδοση έχει μηχανισμούς που προστατεύουν από τέτοιου είδους τάσεις τον πληθυσμό” ανέφερε καθ πρόσθεσε ότι “σε πολλές κοινότητες και κουλτούρες στην Αφρική δεν ενθαρρύνονται καθόλου οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου”.

Άμεση ήταν η αντίδραση της οργανωμένης ομοφυλοφιλικής κοινότητας της Βρετανίας. “Τα σχόλια του καρδινάλιου Τουρσκόν δείχνουν μια απίστευτη αναλγησία και απόρριψη για τα δικαιώματα εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο” αναφέρει η ένωση.