Νέα αιματοχυσία στα ορυχεία της Νότιας Αφρικής

Τουλάχιστον πέντε μεταλλωρύχοι χτυπήθηκαν σήμερα στην Νότιο Αφρική σε συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αντίπαλων εργατικών συνδικάτων κοντά στο  ορυχείο Anglo American Platinum .

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι πέντε εργαζόμενοι χτυπήθηκαν από πυρά των δυνάμεων φύλαξης του ορυχείου, οι οποίοι άνοιξαν πυρ προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταλλωρύχων. Η κατάσταση των τραυματιών εργατών δεν είναι ακόμη γνωστή, αλλά ένας μπορεί να είναι νεκρός. Αυτόπτες μάρτυρες πάντως αναφέρουν ότι και οι πέντε εργάτες είναι νεκροί.

Μέλη των εργατικών ενώσεων και εκπρόσωποι της  εταιρείας, δεν σχολίασαν τις σημερινές αιματηρές συγκρούσεις, οι οποίες ξύπνησαν τις νωπές ακόμα μνήμες των περσινών γεγονότων, με περισσότερους από 40 μεταλλωρύχους νεκρούς.

Η Anglo American Platinum, ή Amplats, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πλατίνας στον κόσμο και τα ορυχεία της στη Νότιο Αφρική έγιναν τον προηγούμενο χρόνο πεδίο μάχης μεταξύ τόσο αντίπαλων εργατικών συνδικάτων όσο και των εργαζομένων με την αστυνομία.