Απαγωγή Έλληνα πολίτη στη βόρεια Νιγηρία

Ένας Έλληνας πολίτης, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία Setraco στη Νιγηρία, απήχθη το βράδυ του Σαββάτου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η απαγωγή σημειώθηκε μετά από επίθεση ενόπλων στο συγκρότημα, όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρείας, στο Μπάουτσι του βόρειου τμήματος της αφρικανικής χώρας. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνουν λόγο για απαγωγή επτά ατόμων.

Η πρεσβεία της Ελλάδος στη Νιγηρία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Νιγηρίας, τις άλλες ενδιαφερόμενες Πρεσβείες και τους εκπροσώπους της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει την οικογένεια του απαχθέντος.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απαγωγή Έλληνα πολίτη στη βόρεια Νιγηρία ενημερώθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τηρεί ενήμερο για όλες τις εξελίξεις τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς ο κ. Αβραμόπουλος είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Τζ. Τέρτσι για το συντονισμό και την από κοινού αντιμετώπιση της κατάστασης.

Οι δύο Αξιωματικοί σύνδεσμοι της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στην Ελληνική Πρεσβεία στη Νιγηρία συντονίζονται με τους ομολόγους τους των ενδιαφερόμενων χωρών και βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές της Νιγηρίας.

Σημειώνεται τέλος, ότι έχει τεθεί σε ετοιμότητα κρατικό αεροσκάφος για την περίπτωση που κριθεί σκόπιμη η αποστολή κλιμακίου από την Αθήνα στη Νιγηρία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...