Κλείνει τα σύνορα της η Λιβύη

Με αφορμή την δεύτερη επέτειο από την έναρξη της ένοπλης εξέγερσης, που οδήγησε στην ανατροπή του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, η Λιβύη ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο των συνόρων της .

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλί Ζεϊντάν ανακοίνωσε ότι η χώρα θα κλείσει τα σύνορά της με την Αίγυπτο και την Τυνησία για πέντε ημέρες, από τις 14 ως τις 18 Φεβρουαρίου, καθώς υπάρχει ανάγκη ιδιαίτερης επιφυλακής αυτές τις ημέρες.  Παρά το γεγονός ότι η εξέγερση ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου, ο εορτασμός της επετείου θα ξεκινήσει στις 15 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα,ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης κάλεσε την Δύση και τους άραβες συμμάχους  να βοηθήσουν στο "σφράγισμα" των συνόρων της χώρας ,  για να εμποδίσει την παρείσφρηση ισλαμιστών ανταρτών από το Μάλι.

Η κυβέρνηση της Τρίπολης, που ήδη αγωνίζεται να επιβάλει την ασφάλεια δύο χρόνια μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι, ανησυχεί ότι μαχητές της Αλ Κάιντα που εκδιώχθηκαν από τις γαλλικές δυνάμεις στο Μάλι,   θα μπορούσαν να αναζητήσουν καταφύγιο στην έρημο της Λιβύης, όπου ήδη δρουν πολλές ισλαμικές και αυτονομιστικές ομάδες ανταρτών, υπονομεύοντας την εύθραυστη σταθερότητα της περιοχής.