Βραζιλία: Σε εφιάλτη μετατράπηκε το καρναβάλι

Θύματα θρηνεί για άλλη μια χρονιά το πιο διάσημο καρναβάλι του κόσμου ενώ σήμερα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο, με την θεαματική παρέλαση των αρμάτων και χορευτριών  των πολυάριθμων σχολών σάμπας,  Το θέαμα θα παρακολουθήσουν πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές, οι οποίοι ήρθαν από διάφορες περιοχές της Βραζιλίας και από άλλες χώρες ενώ, το σημερινό σόου θα αποφέρει στο ταμείο του Ρίο Ντε Τζανέιρο τουλάχιστον $650 εκατομμύρια.

Όπως όμως κάθε χρόνο, εξαιτίας της ζέστης, τα εκατομμύρια κόσμου, του αλκοόλ που ρέει άφθονο της κακής οργάνωσης και της ελλιπούς αστυνόμευσης, ήδη το καρναβάλι του Ρίου μετράει τέσσερις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε  τη διάσημη γιορτή Μπόλα Πρέτα στο Ρίο, όταν δύο περιπολικά εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στο πλήθος. Ο κόσμος προσπαθούσε να κάνει χώρο και να απομακρυνθεί, όμως ήταν αδύνατο, με αποτέλεσμα πολλοί να εκδηλώσουν κρίσεις πανικού ή να λιποθυμήσουν.

Όπως αναφέρει το euronews, χρειάστηκαν ώρες μέχρι οι αρχές να ελέγξουν την κατάσταση και οι πρώτες βοήθειες να φτάσουν σε όλους τους τραυματίες.

Την ίδια ώρα, τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στο σαμποδρόμιο της πόλης Σάντος, όταν ένα άρμα χτύπησε σε ηλεκτροφόρο καλώδιο και τυλίχθηκε στις φλόγες, σπέρνοντας τον πανικό στους χιλιάδες καρναβαλιστές.

Φέτος, η καθιερωμένη παρέλαση στο Σάο Πάολο σηματοδότησε για ακόμη μία χρονιά την εκκίνηση του βραζιλιάνικου καρναβαλιού, σε πιο διακριτικούς ωστόσο τόνους, καθώς η χώρα θρηνεί ακόμα τον θάνατο 238 ατόμων σε πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο.