Θύελλα οργής για το φονικό βιασμό 17χρονης στη Ν. Αφρική

Οργισμένες διαδηλώσεις – κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης προς την ηγεσία να ασχοληθεί με τις επιθέσεις σεξουαλικής βίας προς γυναίκες, που πολλές φορές τους στοιχίζουν ακόμη και τη ζωή, ξέσπασαν στη Νότια Αφρική μετά το φρικτό ομαδικό βιασμό που οδήγησε στο θάνατο μιας 17χρονης.

Το περασμένο Σάββατο, στην πόλη Μπρέντασντροπ, ο πρώην φίλος της 17χρονης κοπέλας και οι φίλοι- συνεργοί του, την παρέσυραν και τη βίασαν ομαδικά ενώ στη συνέχεια την κακοποίησαν και τη διαμέλισαν. Στη συνέχεια οι φερόμενοι δράστες εγκατέλειψαν το θύμα τους αναίσθητο, νομίζοντας ότι είναι νεκρή.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφεραν να της σώσουν τη ζωή λόγω των βαρύτατων τραυμάτων που της προκάλεσαν οι βιαστές της.

Προτού ξεψυχήσει, η 17χρονη κατάφερε να αναγνωρίσει τον πρώην φίλο της ως έναν από τους δράστες. Ο φίλος της και άλλος ένας άνδρας κρατούνται πλέον από τις Αρχές, σύμφωνα με το Guardian.

Είναι “μια σκληρή και απάνθρωπη πράξη που δεν έχει θέση στην κοινωνία μας” ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα· σκληρή ήταν και η καταδίκη της αντιπολίτευσης.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι στη Νότια Αφρική το 2010-2011 καταγράφηκαν πάνω από 56.000 βιασμοί ή περίπου 154 την ημέρα, διπλάσιοι από όσους καταγράφονται (επίσημα τουλάχιστον) στην Ινδία όπου ο βιασμός της 23χρονης προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.