Διάλειμμα για διαφημίσεις για… μουσουλμάνους

Η Ουάσινγκτον αγόρασε διαφημιστικό χρόνο σε πακιστανικά τηλεοπτικά κανάλια για να μεταδώσει σποτάκια με στόχο να ηρεμήσει τα πνεύματα και το θυμό των μουσουλμάνων για την αντιισλαμική ταινία "Η αθωότητα των μουσουλμάνων".

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νάλαντ, οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν 70.000 δολάρια για τη μετάδοση διαφημίσεων σε επτά πακιστανικά κανάλια. Στα σποτ αυτά η αμερικανική κυβέρνηση παίρνει αποστάσεις από την ταινία που γυρίστηκε στις ΗΠΑ πριν από περίπου ένα χρόνο. Η εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε αν η μετάδοσή τους θα ξεκινήσει από σήμερα.

"Μετά την προβολή αυτής της ταινίας πολλοί, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν, διερωτήθηκαν αν αντικατοπτρίζει τις απόψεις της αμερικανικής κυβέρνησης. Θεωρούμε ότι η μετάδοση διαφημίσεων είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσει (το μήνυμα) σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στο Πακιστάν" πρόσθεσε η Νάλαντ.

Τα σποτάκια έχουν διάρκεια 30 δευτερολέπτων και περιλαμβάνουν αποσπάσματα από ομιλίες του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον μετά τις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 11 Σεπτεμβρίου και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 30 ανθρώπους μέχρι σήμερα. Σε ένα απόσπασμα ο πρόεδρος δηλώνει ότι "οι ΗΠΑ είναι μια χώρα που σέβεται όλες τις θρησκείες" και ότι η κυβέρνησή του "απορρίπτει τις προσπάθειες ορισμένων να κακολογήσουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων ανθρώπων" ενώ η Κλίντον τονίζει ότι "οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το βίντεο".