Φιντέλ Κάστρο: Ο Τσάβες ζει

Για την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας μίλησε ο ιστορικός πρώην ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, με την ευκαιρία εμφάνισης του σε εκλογικό κέντρο προκειμένου να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στη χώρα.

"Ο Ούγκο Τζάβες πάει όλο και καλύτερα, η υγεία του βελτιώνεται συνεχώς" δήλωσε ο Κάστρο επιχειρώντας να διασκεδάσει τα οποιαδήποτε σενάρια για την κατάσταση του προέδρου της Βενεζουέλας, ο οποίος νοσηλεύεται στην Κούβα από τον περασμένο Δεκέμβριο.

"Πρέπει να τον κάνουμε καλά. Ο Τσάβες είναι πολύ σημαντικός για την χώρα του και την Λατινική Αμερική" είπε ο 86χρονος πρώην Κουβανός ηγέτης και παραδοσιακός σύμμαχος της Βενεζουέλας.

Οι δηλώσεις του Κάστρο έρχονται ως επιβεβαίωση των νέων ανακοινώσεων της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, σύμφωνα με τις οποίες η κατάσταση της υγείας του προέδρου Τσάβες σταδιακά βελτιώνεται.

Παρόλα αυτά, η τελευταία φορά που ο ηγέτης της Βενεζουέλας εμφανίστηκε δημόσια ήταν πριν από οκτώ εβδομάδες περίπου, λίγο πριν υποβληθεί σε άλλη μία χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση καρκινικών κυττάρων στην Κούβα.

Αυτό έχει κάνει την αντιπολίτευση να επικρίνει την κυβέρνηση της χώρας για "απόκρυψη πληροφοριών" σχετικά με την υγεία του προέδρου και αν ζητά "σημάδια ζωής" από τον Ούγκο Τσάβες.