Βενεζουέλα: Καταγγελίες εκατέρωθεν για συνωμοσία

Για συνωμοσία εις βάρος της Βενεζουέλας κατηγόρησε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της χώρας, Ενρίκε Καπρίλες, ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαντούρο, ανεβάζοντας στα ύψη τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, κι ενώ το ενδεχόμενο νέων εκλογών δείχνει όλο και πιο πιθανό.

Ο Καπρίλες ηττήθηκε από τον Τσάβες στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, όμως η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας παραμένει κρίσιμη, καθώς δεν έχει εμφανιστεί δημόσια τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες, μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στην Κούβα, κι έτσι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν νέες εκλογές, στις οποίες θα τεθούν αντιμέτωποι ο Μαντούρο και ο Καπρίλες.

“Οι πληροφορίες που έχουμε δεν είναι ευχάριστες”, δήλωσε ο Μαντούρο, και συνέχισε: “Ξέρουμε ποιον συνάντησε και πού, συνωμοτώντας ενάντια στη χώρα και ενάντια στην ειρήνη”.

Ο Καπρίλες απάντησε μέσω Twitter, επιστρέφοντας τον χαρακτηρισμό του “συνωμότη” στον Μαντούρο και αποκαλώντας τον προδότη, υποστηρίζοντας ότι “δέχεται εντολές από την κυβέρνηση της Κούβας και μοιράζει τα λεφτά της Βενεζουέλας στο εξωτερικό”.

“Συνεχίστε να παραληρείτε για να καλύψετε την ανικανότητά σας. Αυτό κάνουν οι μέτριοι, φωνάζουν!”, σχολίασε ακόμα, αναφερόμενος στον Μαντούρο.

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας έχει προαναγγείλει ότι την Τρίτη το κόμμα του θα παρουσιάσει αποδείξεις της “τεράστιας διαφθοράς”, με εμπλεκόμενο ένα ανώτατο στέλεχος του κόμματος του Καπρίλες.