Πακιστάν: Δεκάδες πιστοί νεκροί από έκρηξη βόμβας

 Τουλάχιστον 19 πιστοί μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε έξω από δύο τεμένη, ένα σιιτικό και ένα σουνιτικό, στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί έξω από τα δύο τεμένη που βρίσκονται σε πολυσύχναστο σημείο αγοράς στην πόλη Χανγκού, 150 χλμ. νότια της Πεσαουάρ, και εξερράγη τη στιγμή που οι πιστοί έβγαιναν από το τζαμί μετά τη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής. Σουνίτες και σιΐτες, που τους τελευταίους μήνες αλληλοεξοντώνεται στο Πακιστάν, βρήκαν κοινό θάνατο έξω από τα "αντίπαλα" τζαμιά τους.

O καμικάζι που έφθασε με μοτοσικλέτα, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα σε ένα στενό δρόμο της πόλης Χανγκού όπου βρίσκονται δύο τεμένη.

 "Ήταν επίθεση αυτοκτονίας εναντίον σιιτών αλλά σουνίτες επίσης περιλαμβάνονται στα θύματα καθώς ", είπε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Μουχάμαντ Σαΐντ.   "Τουλάχιστον 19 σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν. Βρήκαμε το κεφάλι του καμικάζι που έφθασε στο σημείο με μηχανάκι", πρόσθεσε.

Καθώς η χώρα συγκλονίζεται από ένα κύμα πολιτικής και θρησκευτικής βίας, περισσότερα από 250 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους αυτό το μήνα, στις σύγκρουση μεταξύ της μειονότητας των σουνιτών και των κυβερνητικών σιϊτών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο αντάρτες Ταλιμπάν πραγματοποιούν συχνά επιθέσεις εναντίον πολιτών και δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή, που είναι κοντά στην περιοχή όπου ζουν οι φυλές, στη μεθόριο με το Αφγανιστάν.

Η περιοχή των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν είναι το μεγαλύτερο προπύργιο της Αλ Κάιντα στον κόσμο.