Λαβρόφ: Η Δύση και το Ιράν να πάψουν να κάνουν σαν παιδιά

"Να πάψουν να συμπεριφέρονται σαν μικρά παιδιά" καλεί τόσο τις διεθνείς δυνάμεις όσο και το Ιράν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ζητά μάλιστα οι δυο πλευρές να συμφωνήσουν άμεσα στην ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής των νέων συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατηγορούν την Τεχεράνη ότι εμποδίζει τις προσπάθειες για μια συνάντηση με τις έξι δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, οι οποίες προσπαθούν να αποτρέψουν την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από το Ιράν.

"Ορισμένοι από τους εταίρους μας στις έξι δυνάμεις, καθώς και η ιρανική πλευρά, δεν μπορούν να συμφωνήσουν στον τόπο συνάντησής τους", τόνισε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα ύστερα από συνομιλίες που είχε με το Βέλγο υπουργό Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς.

"Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε οπουδήποτε, το συντομότερο. Πιστεύουμε ότι η ουσία των συνομιλιών μας είναι σημαντικότερη (από τον τόπο διεξαγωγής τους) και ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική και ότι θα σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε σαν παιδιά", υπογράμμισε ο Λαβρόφ.