Ένταση και πάλι στην πλατεία Ταχρίρ

 Για ένα ακόμη κύμα ογκωδών διαδηλώσεων προετοιμάζεται η Αίγυπτος , με την ευκαιρία της αυριανής δεύτερης επετείου της εξέγερσης της Αραβικής Άνοιξης στη χώρα.

Ήδη, οι πρώτες διαδηλώσεις έγιναν σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ -πλατεία σύμβολο της Ελευθερίας για τους Αιγυπτίους- οι οποίες κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις αστυνομικών-διαδηλωτών.

"Κάτω ο πρόεδρος (Μοχάμεντ) Μόρσι! Κάτω η εξουσία του Ανώτατου Πνευματικού Ηγέτη" των Αδελφών Μουσουλμάνων (της οργάνωσης από την οποία προέρχεται ο Αιγύπτιος ηγέτης), ήταν κάποια από τα συνθήματα των συγκεντρωμένων .

Κατά τη διάρκεια της αντικαθεστωτικής διαδήλωσης, δεκάδες νεαροί Αιγύπτιοι προσπάθησαν να κατεβάσουν ένα προστατευτικό τείχος που εμποδίζει την πρόσβαση στην εμβληματική πλατεία, προκειμένου να μπορεί αύριο ο κόσμος να έχει ελεύθερη διάβαση και να μεταβεί ελεύθερα εκεί.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και στη συνέχεια η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα προκειμένου να αντιμετωπίσει το πλήθος .

Αύριο συμπληρώνονται στην Αίγυπτο 2 χρόνια από την έναρξη της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ, τον Φεβρουάριο του 2011.