Μήνυμα Ερντογάν στους Κούρδους αντάρτες

Ενώ οι διαπραγματεύσεις της Άγκυρας με τον φυλακισμένο πρώην ηγέτη των Κούρδων, Αμπτουλάχ Οτσαλάν, συνεχίζονται, με στόχο τον αφοπλισμό της αυτονομιστικής οργάνωσης του PKK, ο Τούρκος πρωθυπουργός διεμήνυσε στους Κούρδους αντάρτες ότι θα μπορούν να φύγουν από τη χώρα ανενόχλητοι,αν το επιθυμούν, αρκεί να καταθέσουν πρώτα τα όπλα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να διαπραγματευτεί ένα τέλος στη σύγκρουση με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που έχει προκαλέσει τον θάνατο 45.000 ανθρώπων τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά τόνισε ότι η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις των ανταρτών και ότι ο στρατός θα συνεχίσει "να πολεμά τους τρομοκράτες", αναφερόμενους στους Κούρδους που θα συνεχίσουν τον ένοπλο αγώνα.

"Αν δεν επιθυμείτε να ζείτε εδώ, είστε ελεύθεροι να πάτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην επαναληφθούν όσα συνέβησαν στα σύνορά μας στο παρελθόν", είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος στις πολύνεκρες συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και του PKK, που σημειώνονται όταν ένοπλες ομάδες Κούρδων προσπαθούν να περάσουν τα τουρκικά σύνορα για να μεταβούν στις βάσεις τους στο βόρειο Ιράκ.

Στο μεταξύ έξι Κούρδοι αντάρτες του PKK, μεταξύ αυτών και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον τουρκικό στρατό που σημειώθηκαν σήμερα στην επαρχία Μαρντίν, στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπως δήλωσε τοπική πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.