Κένυα: Αιματηρή επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα το βράδυ από ενόπλους, οι οποίοι άνοιξαν πυρ στο εστιατόριο ενός ξενοδοχείου της Γκαρίσα, πόλης στη βορειοανατολική Κένυα, στη μεθόριο με την Σομαλία.

"Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν επιτόπου και έξι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο καθώς είχαν τραυματιστεί σοβαρά", δήλωσε τοπικός αξιωματούχος, ο οποίος σημείωσε ότι η ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Σύμφωνα με τις αρχές , οι τέσσερις νεκροί είναι ένας τοπικός αξιωματούχος των σωφρονιστικών υπηρεσιών, ο διευθυντής του ξενοδοχείου στο οποίο έγινε η επίθεση και δύο πελάτες, εκ των οποίων η μια ήταν γυναίκα.

Αστυνομικός που βρισκόταν εκεί την ώρα που έγινε η επίθεση, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ωστόσο ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πέντε.

Στο Ξενοδοχείο Dunes διαμένουν συνήθως πελάτες της μεσαίας τάξης, κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι και κάτοικοι που δεν είναι από την περιοχή αυτή.

Η πόλη Γκαρίσα έχει γίνει μία από τις κύριες εστίες έντασης, μετά την επέμβαση του κενυατικού στρατού στην Σομαλία, τον Οκτώβριο του 2011, για την εκδίωξη των ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ, οι οποίοι έχουν κάνει επανειλημμένες επιθέσεις σε Κενυατικούς στόχους ως αντίποινα.