Ρωσία: “Όχι” σε αίτηση αποφυλάκισης μέλους των Pussy Riot

Ρωσικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα την αίτηση αποφυλάκισης του μέλους του γυναικείου πανκ-ροκ συγκροτήματος Pussy Riot Μαρίας Αλιόχινα, η οποία εκτίει ποινή διετούς φυλάκισης για ανάρμοστη διαμαρτυρία εντός του καθεδρικού ναού της Μόσχας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο, αναφορικά με την αίτηση της 24χρονης Αλιόχινα να αποφυλακισθεί προκειμένου να βρίσκεται κοντά στον 5χρονο γιο της και να εκτίσει την εναπομείνασα ποινή της αργότερα, όταν αυτός θα είναι μεγαλύτερος.

Πάράλλαλα, η Pussy Riot Αικατερίνα Σαμουτσέβιτς δήλωσε σήμερα ότι θα ήθελε να αποκτήσει την γαλλικής υπηκοότητα και να μετακομίσει στη Γαλλία.

"Πρέπει να ομολογήσω, ότι δεν μιλάω γαλλικά και δεν ξέρω κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι πραγματικά δυνατό. Αλλά, σίγουρα, θα ήθελα να γνωρίσω τον κόσμο", δήλωσε η Σαμουτσέβιτς σε συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό Les Inrocks.

Προηγουμένως, το κεντροαριστερό πράσινο γαλλικό κόμμα "Ευρώπη. Οικολογία. Πράσινοι" είχε προτείνει στις αρχές της χώρας να παραχωρήσει την υπηκοότητα της Γαλλίας στο μέλος του πανκ συγκροτήματος.