Αίγυπτος: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε δύο καταρρεύσεις κτιρίων

Περισσότεροι από 24 άνθρωποι -ανάμεσα τους και μικρά παιδιά - έχασαν τη ζωή τους και 16 άλλοι τραυματίστηκαν μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας στην Αλεξάνδρεια, για άγνωστοι μέχρι στιγμής αιτία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών , τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την αναζήτηση για επιζώντες κάτω από τα ερείπια του δωδεκαόροφου κτιρίου που γκρεμίστηκε ξαφνικά ενώ ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί γιατί οι περισσότεροι ένοικοι της πολυκατοικίας βρίσκονταν στα σπίτια τους την στιγμή της κατάρρευσης

Η αιτία της κατάρρευσης του κτιρίου δεν έχει ακόμη καθοριστεί αλλά ο κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας, Μοχάμεντ Αμπάς επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του ότι το κτήριο είχε κατασκευαστεί πριν από πέντε χρόνια χωρίς άδεια.

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα τριώροφο κτίριο κατέρρευσε στο Δέλτα του Νείλου, στην επαρχία της Ντακαλίγια.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, “μια μητέρα και το παιδί της, σκοτώθηκαν και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν όταν το κτίριο κατέρρευσε” ενώ , περίπου 10 άτομα βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένα κάτω από τα ερείπια.

Οι καταρρεύσεις κτιρίων είναι κάτι που συμβαίνει σχετικά συχνά στην Αίγυπτο επειδή τα κτίρια είναι πολύ παλιά και συχνά κατά την κατασκευή τους δεν έχει τηρηθεί ο οικοδομικός κανονισμός.

Τον Ιούλιο, 19 άνθρωποι είχαν βρει το θάνατο κατά την κατάρρευση μιας πολυκατοικίας ένδεκα ορόφων στην Αλεξάνδρεια.