Υπερασπίστηκε Τσάβες ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαντούρο, έδωσε μια σύντομη ομιλία την Τρίτη ενώπιον του Κογκρέσου, στη θέση του προέδρου Ούγκο Τσάβες, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια για πάνω από ένα μήνα, αφότου υποβλήθηκε σε εγχείρηση για αφαίρεση καρκινικού όγκου.

Κατά τη 10λεπτη ομιλία του, ο Μαντούρο υπερασπίστηκε την απόφαση του Τσάβες να συνεχίζει να κυβερνά τη χώρα από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται στην Αβάνα, παρά τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί και να ορίσει προσωρινό πρόεδρο.

"Ακολουθούμε πιστά το Σύνταγμα", δήλωσε ο Μαντούρο, ο πιο πιθανός υποψήφιος για να διαδεχτεί τον Τσάβες εάν αυτός αποφασίσει να παραιτηθεί των καθηκόντων του.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, δεν παρείχε καμία νέα πληροφορία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Τσάβες, η οποία απειλεί να συνταράξει την πολιτική τάξη της χώρας, η οποία διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα
πετρελαίου στον κόσμο.

Ο Μαντούρο δήλωσε ότι ο Τσάβες όρισε τον πρώην αντιπρόεδρο Ελίας Ζαουά, ως νέο υπουργό Εξωτερικών, μια κίνηση που οι υποστηρικτές του προέδρου θα ερμηνεύσουν ως ένδειξη ότι ο Τσάβες διατηρεί ακόμα τον έλεγχο της διακυβέρνησης, παρά την παρατεταμένη του απουσία.